haku

The search found 47 results in 3.823 seconds.

Sökresultat

  kalju, partainen mies istuu ja viittoo, vieressä teksti Oskari Salomaa, tilastokeskus
  62
  0

  Vad hörs, Oskari Salomaa

  09:30

  I det här avsnittet träffar vi Oskari Salomaa, som vann den första rättegången om diskriminering av en döv person i Finland år 2016.  

   

  473
  0

  Tre män och en britt, del 2

  09:52

  Vad händer när tre finländare och en brittisk teckenspråkig snubbe träffas? I seriens andra avsnitt får britten stifta bekantskap med den finska bastuölskulturen. 

  Talon ulko-ovi ja sen päällä tekstinä videon nimi.
  53
  0

  Tre pojkar och en pappa

  17:00

  Pappan beslutar att ta sina tre pojkar på den teckenspråkiga filmfestivalen i Jyväskylä. Men innan det är dags att åka  ställs han inför en hel del utmaningar.

  Valkoisella pohjalla sanat Fake News
  102
  0

  Fake News - bluffnyheter

  18:00

  Tror du på varenda nyhet? Litar du på att alla bilder och videor är sanna? Har du någonsin tänkt på vem som skriver nyheterna och varför? Vad betyder källkritik?

  193
  0

  Netikett

  18:44

  Teckenspråksgemenskapen har i Facebook hittat en ny träffpunkt. Många berättar om sitt liv också på Instagram och Youtube, en del använder Twitter.

  kalju mies istuu sohvalla ja katsoo kameraan virnistäen
  117
  0

  Gavin Lilley – expedition Humor

  35:30

  Hurdant sinne för humor har döva? Skrattar döva och hörande åt samma vitsar och samma slags humor? Följ med Gavin Lilley på en expedition för att utforska humorns innersta väsen.

   

  530
  33

  Döva och hörande, del 4

  19:47

  Är döva djärvare än hörande? Har ögonkontakt och beröring olika betydelse för döva och hörande? Finns det skillnader mellan dövas och hörandes kultur?

  Kuuro ja kuuleva: Osa 1
  507
  73

  Döva och hörande, del 1

  23:57

  Vad vet hörande om dövas vardag? Vad är ett implantat? Hur kan döva och hörande tala med varandra om den hörande inte kan teckna? Döva och hörande har ibland olika fördomar om varandra.

  Kuuro ja kuuleva: Osa 2
  669
  99

  Döva och hörande, del 2

  21:37

  Hur många döva som brukar teckenspråk finns det i Finland? Ska samhället betala för både tolkningstjänst och textning av tv-program? Får en döv köra bil i yrkestrafik?

  Kuuro ja kuuleva: Osa 3
  573
  49

  Döva och hörande, del 3

  21:51

  Vad skulle du göra om du eller någon av dina närstående skulle bli döv? Kan ett parförhållande mellan en döv och en hörande lyckas? Har alla döva barn döva föräldrar?