haku

The search found 88 results in 3.631 seconds.

Sökresultat

  Kuvassa kuurojen tekemiä maalauksia.
  423
  0

  Ny service på biblioteket

  04:17

  Via Teckenspråkiga biblioteket går det nu att se Dövas videos (Kuurojen video) produktion, dvs. det material som hittills på dvd-skivor har skickats hem per post sex gånger per år.

  99
  0

  Bibliotekets år 2018 i siffor

  02:00

  För Teckenspråkiga bibliotekets del uppvisar år 2018 en väldig ökning. Biblioteket hade besökare från 39 833 olika IP-adresser. Våra sidor klickades upp 200 173 gånger.

  Kouluikäinen tyttö, tummat suorat hiukset, kiiltävä kangas tytön takana, tyttö viittoo viittomaa SUOMI
  420
  0

  Finland blir självständigt

  03:00

  Teckenspråkiga biblioteket ordnade våren 2017 en tävling för teckenspråkiga dikter och berättelser. Man kunde delta i tävlingen med en 1-3 minuter lång video med Finland som tema.

  Nuori nainen, tummat lyhyet hiukset, katsoo kameraan ja viittoo viittomaa SUOMI
  455
  0

  Finlands historia i tre generationer

  03:00

  Teckenspråkiga biblioteket ordnade våren 2017 en tävling för teckenspråkiga dikter och berättelser. Man kunde delta i tävlingen med en 1-3 minuter lång video med Finland som tema.

  kuva kävelykadusta rannan tuntumassa, ihmisiä ja palmuja, kaksi mustaa ruutua, joissa lukee THAT`S CALI
  326
  0

  That´s Cali

  43:00

  Hoppa in i bilen med Kaarina och Silva och häng med på en tur för att se hur teckenspråkiga har det i Kalifornien. Kaarina och Silva besöker bl.a.

  kaksi vaaleata nuorta tyttöä katsovat vakavina kameraan, toisella on kädessä paperi, jossa lukee Mitt Finland ja toisella lukee Hilma & ethel (med Kirsi tolk)
  441
  0

  Mitt Finland

  01:30

  Den här videon som Ethel Sewón och Hilma Sewón (Sirkkala skola) tecknar på är inspirerad av tävlingen för berättelser och dikter som Teckenspråkiga biblioteket ordnade våren 2017.

  Mustalla pohjalla valkoisella teksti: KALEVALA
  426
  0

  Kalevala

  50:00

  Dikter ur Kalevala på finskt teckenspråk! På videon ser vi Världens uppkomst och Kullervos berättelse. Översättningen publicerades första gången på vhs-kassett år 2004.

  tumma esiintymislava, mieskuoro frakeissa, taustalla näkyy valkokankaalla vastaava mieskuoro valokuvassa, joka on otettu 100 vuotta sitten
  381
  0

  Vårt land framförd av manskör

  02:40

  Finlands Dövas Förbund grundades år 1905. När förbundet fyllde 100 år bildades en teckenspråkig manskör för att framföra sången Vårt land. Det här är en inspelning av körsången.

  ryhmä nuoria ihmisiä istuu luokkahuoneessa, etualalla oleva henkilö katsoo suoraan kameraan
  454
  0

  Hur studerar en teckenspråkig?

  03:30

  Vad är en teckenspråkig studerandes viktigaste arbetsredskap? Vad ingår i studietolkens uppgifter? I det här teckenspråkiga infopaketet får du svar på också de här frågorna. 

  kaksi naista keskustelee ulkona viittoen
  411
  0

  Serviceboende

  10:30

  När man blir äldre kan det småningom hända att man inte längre klarar sig på egen hand och inte kan bo ensam. Vilka alternativ finns för teckenspråkiga seniorer?

  Deafventures sarjan kansikuva, jossa teksti Costa Rica
  525
  0

  Deafventures: Costa Rica

  27:00

  I det här första avsnittet av en tvådelad serie reser vi till Costa Rica med Janita och Teresa Tiainen som guider. De besöker den lokala dövskolan, träffar döva och besöker landets sevärdheter.

  Nuori vaalea nainen hymyilee ja kuvan poikki on teksti: Nepa pohjoismaisessa nuorten seminaarissa
  443
  0

  Nuorsilmäs dagbok

  23:00

  Nepa, dvs. Nelli-Sofia Tarvajärvi, deltog i det nordiska ungdomsseminariet i Helsingfors 25–26.3.2017.

  Vihreällä taustalla lukee teksti Deafventures Gallaudet Washington D.C.
  374
  0

  Deafventures: Gallaudet

  19:45

  Gallaudet-universitetet i Washington, USA, är världens enda universitet för döva. I det här programmet får vi stifta bekantskap med Gallaudet under ledning av Teresa Tiainen.

  tummalla taustalla nuori poika valkoisessa paidassa ja mustassa kravatissa on vauhdikkaassa tanssiliikkeessä
  430
  0

  Dangerous

  04:50

  Dövas kulturdagar 2016 ordnades i S:t Michel i maj. Det här är en inspelning av Aku Karjalainens uppvisning i klassen för barn och unga.

  nuori mies ja nainen ovat juhlavaatteissa ja katsovat toisiaan. Nainen viittoo viittomaa JÄNNITTÄVÄ
  324
  0

  Webbpartyt 2016

  35:30

  Den internationella dövveckan firas årligen sista veckan i september. Finlands Dövas Förbund ordnade ett allmänt webbparty och bjöd också in alla där hemma i soffhörnet att delta.

  tummahiuksinen mies viittoo viittomaa HYVÄ
  436
  0

  Teckenspråkslärarens profil

  20:30

  Då och då har man också i Finland diskuterat frågan ”Vem kan undervisa i teckenspråk?” Men borde vi i stället fundera på vilka olika bitar teckenspråksundervisningen består av och hurdana kunskapso

  Kesäinen urhelukenttä, etualalla pituushyppypaikka, kuvan päällä teksti VESA HANNU PITUUSHYPPÄÄJÄ
  435
  0

  Vesa Hannu - längdhoppare

  41:00

  Den finska längdhopparen Vesa Hannu hör till vårt lands världsmästargarde. Han lade beslag på världsrekordet i dövas längdhopp genom att vara den första att hoppa över 7-metersstrecket.

  kaksi miestä istuu tuolilla pöydän ääressä esiintymislavalla, toisella paita ja shortsit, toisella puku ja kravatti.
  273
  0

  Skolminnen

  18:15

  Kulturevenemanget för döva seniorer 2017 ordnades i Borgå i maj. Teckenspråkiga biblioteket har inspelningar av alla evenemangets uppvisningar.

  449
  0

  Två julgubbar

  01:50

  Berättelsen om hur det på julaftonen plötsligt kan dyka upp två julgubbar i stället för en! 

  kaksi nuorta tyttöä tummalla taustalla, tytöt ottavat toisiaan kädestä, kuvassa on vauhtia
  465
  0

  Kampflickorna

  01:15

  Dövas riksomfattande kulturdagar 2016 ordnades i S:t Michel i maj. Enni Kuusinen och Wilma Wihervuori deltog i serien gruppuppvisningar för barn och unga med detta bidrag.

  luentosalissa, joukko ihmisiä vilkuttaa kädet ilmassa eli viittomakielinen tapa aplodeerata
  439
  0

  Handbok i teckenspråksarbete

  59:59

  Finlands Dövas Förbund har länge bedrivit utvecklingssamarbete i både Albanien och Kosovo. Det här arbetet har nu sammanställts och publicerats i form av en handbok.

  harmaatukkainen nainen viittoo viittomaa kolme-vuotta.
  494
  0

  En flicka på rymmarstråt

  01:50

  Berättelsen om den lilla flickan som gav sig på rymmarstråt och om vad som hände sedan. En levande historia från flydda årtionden.

  epäselvä ns. blurrattu kuva, jossa ihmishahmo astumassa ovesta sisään apteekkiin, päällä teksti ASIAKKAANA VIITTOMAKIELINEN
  459
  0

  En teckenspråkig kund

  03:00

  Hur bemöter man en teckenspråkig, döv kund? I den här videon ger vi några tips som man klarar sig bra med inom kundservicen.

  kolme eläinhahmoa seisoo vierekkäin, keskimmäinen oranssi Puff katsoo kameraan ja virnistelee, kaksi muutta viittovat viittomaa MIKSI ja katsovat Puffia
  338
  0

  Puff och hans långväga vänner

  37:00

  Sagan börjar med att Puff berättar om hur han drömde att han var och metade. Inspirerad av drömmen beslutar Puff att ge sig av och fiska alldeles på riktigt. Men hur gick det sedan?

  seniori-ikäinen mies harmaassa puvussa viittoo viittomaa täällä
  441
  0

  I Savolax

  07:00

  Dövas riksomfattande kulturdagar 2016 arrangerades i S:t Michel i maj.  Det här är Antero Janhonens bidrag till serien solouppvisningar för vuxna. 

  kiviseinällä on kaksi katukylttiä, joista toisessa lukee Helsingin kuuromykkäin yhdistys ja toisessa Helsingfors dövstummaförening
  368
  0

  Föreningarna betraktade med unga ögon

  15:00

  Antti Kronqvist gjorde för sin pro gradu-uppsats en undersökning om ungdomars syn på och erfarenheter av dövas föreningar. I det här programmet redogör han i stora drag för studien.

  näyttämöllä on neljä ihmistä, joista kolme istuu vierekkäin ja neljäs seisoo heidän vieressään. Yhden henkilön yläpuolella on piirretty kuva bussista.
  321
  0

  Semesterresan

  04:40

  Dövas riksomfattande kulturdagar 2016 ordnades i S:t Michel i maj. Det här är en inspelning av Vanda Döva rf:s uppvisning, som deltog i vuxenserien för gruppuppvisningar.

   

  tummalla taustalla tummahiuksinen nainen viittoo viittomaa KISSA
  333
  0

  Katternas liv

  03:30

  Dövas riksomfattande kulturdagar 2016 ordnades i S:t Michel i maj. Det här är en inspelning av Ronja Anttonens uppvisning Katternas liv som hon deltog med i serien solouppvisningar/vuxna.

  Nuori mies seisoo, mustat vaatteet, musta tausta, valkeat hanskat kädessä, valkoiseksi maskeeratut kasvot, suu punattu kirkkaan punaiseksi, osoittaa etusormella kameraan ja kastoo suoraan
  395
  0

  Konstutställningens vernissage

  07:20

  Dövas kulturdagar 2016 ordnades i S:t Michel i maj. Det här är en inspelning av Juuso Ojalas uppvisning Konstutställningens vernissage i serien solouppvisningar för vuxna.

  tummalla taustalla mies ja nainen seisovat pöydän ääressä ja katsovat kamerana, kuvan päällä valkoisella teksti PERINTÖ
  328
  0

  Arv, testamente och livstestamente

  13:15

  Hur fördelas ett arv? Hur gör man ett testamente? Och vad är ett livstestamente? Programmet är ett informationspaket om arvsskifte, testamente och livstestamente (som rör sjukvård).

Sidor